Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Девет стъпки в лечението на инфаркта

Британски медици признаха, че изписани от болницата пациенти с преживян инфаркт често намират смъртта си, защото не изпълняват девет задължителни стъпки в последващото лечение.

infarctТъжната истина е, че те често не са инструктирани от лекуващите как да продължат живота си, коментират от medikforum.ru. Научна група от университета в Лийдс е изследвала доколко спазването на вече разработени лечебни технологии съхранява живота след подобно тежко събитие. Установено е например, че ако при лечението на инфаркт се пропусне дори една стъпка, един етап, рискът от смърт след изписването нараства с 46% в рамките на първия месец. Ако този праг бъде прескочен, но се направи друг пропуск, в рамките на година смъртоносният риск достига до 74%.

За какви стъпки всъщност става дума? Ето по-важните от тях. Да започнем с електрокардиограмата, която трябва да се направи преди хоспитализацията. Следва приемането на високи дози аспирин, възстановяването на кръвообращението и сърдечния ритъм, изписването на аспирин за постоянен прием още по време на болничното лечение, прием на специфичен медикамент против инфаркт, насочване към кардиосанаториум за рехабилитация след болницата, спазване на специфичен режим.

Изследването проучило здравните досиета на половината британски пациенти с инфаркт, лекувани в периода 2007-2010 година. Става дума за около 16 000 души, всеки от които се оказва с неизпълнена една или друга стъпка в лечението. При положение, че е известен рискът от повишена смъртност, изглежда наистина необяснимо защо се правят такива животозастрашаващи пропуски. Странното е, че според някои пациенти те просто не са били инструктирани как да пазят здравето си и какви правила да спазват след болничния престой. Част от лекарите също си признали, че не са говорили с пациентите за “очевидни неща”. Има и случаи, при които инструктажът е бил направен, но пациентът не е счел инструкциите и заплахата за сериозни и самоволно е пропускал предписаните стъпки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *