Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАНЕСПОР / CANESPOR

Съдържа бифоназол, бензилов алкохол, цетостеарилов алкохол, цетилов палмитат, 2-октилдодеканол, полисорбат 60, вода, сорбитанов моностеарат

caneПредназначение

Кремът КАНЕСПОР е предназначен за лечение на инфекции, причинени от гъбички и плесени. Активната му съставка бифоназол потиска растежа на патогенните микроорганизми, като уврежда клетъчните мембрани и прекратява възпроизводството им. КАНЕСПОР 1% се прилага при необходимост от лечение на кожни участъци, пръсти на горни и долни крайници, кожни гънки. Действа успокояващо и при първоначалната фаза на лечението облекчава характерния сърбеж.

Как се приема

КАНЕСПОР е антимикотичен лекарствен продукт за външно приложение. Малки количества от крема се втриват внимателно върху проблемната зона, която предварително е почистена и подсушена. Намазването се прави само веднъж дневно, препоръчително вечер преди лягане.

Продължителността на лечението е от 2 до 4 седмици. Тя се определя от дерматолог в зависимост от причината, която е предизвикала инфекцията. Процедурите се изпълняват всеки ден, без прекъсване. Не преустановявайте самоволно курса на лечение, ако почувствате облекчение след първите няколко дни! Не бива да се забравя, че гъбичните инфекции са упорити и често дават рецидив.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи приложението на КАНЕСПОР причинява алергични реакции като обриви, неприятно пресъхване и лющене на кожата, екземи, контактен дерматит. При първи признаци за подобна реакция лечението с този продукт се прекратява и се търси лекарска консултация. Описаните състояния, които са следствие от реакцията на организма към медикамента, са обратими и симптомите изчезват след прекратяване на лечението.

Кога НЕ БИВА да се приема

КАНЕСПОР не се препоръчва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Желателно е КАНЕСПОР да не се прилага през първите три месеца от бременността.

Продуктът не е подходящ за бебета и малки деца. Използването му за тази пациентска група е допустимо по изрично лекарско указание и под наблюдение.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни негативни ефекти от взаимодействие с други лекарствени продукти. Лекуващият трябва да бъде информиран за всеки медикамент, който пациентът е приемал наскоро или продължава да приема. Тази информация е важна в случай че се появят симптоми, които могат да бъдат обяснени с паралелния прием на КАНЕСПОР с други продукти.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *