Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълномасленото мляко предпазва от диабет

Шведски учени твърдят, че пълномасленото мляко и кашкавал са в състояние да намалят риска от диабет от втори тип с 23%.

milkЗа да се осъществи тази предпазна функция е необходимо всеки ден да се приемат осем порции високомаслени млечни продукти.

Тази теза противоречи на познатите съвети от диетолози за консумация на нискомаслени млечни продукти, отбелязват от medikforum.ru. На практика може да се окаже, че именно повишеното потребление на тези нискомаслени продукти провокира диабет от втори тип. В същото време никой не отрича, че редукцията на мазнините в менюто предпазва от висок холестерин, респективно – от болести на сърдечно-съдовата система и затлъстяване.

Учените от Lund University обаче уверяват, че мазнините от млечните продукти са по-здравословни в сравнение с други наситени мазнини. При изследванията им са били сравнени здравословни показатели на хора, консумиращи осем порции високомаслени продукти всеки ден – с тези на други доброволци, които не включвали същите продукти във всекидневното си хранене или ги похапвали съвсем рядко. Именно тогава обобщенията потвърдили тезата, че рискът за любителите на високомаслени млечни храни е с 23% по-нисък. Под една порция в изследването е прието да се смята количество от 200 мл прясно мляко или йогурт, 20 грама кашкавал, 25 грама сметана и 7 – масло. Едно от възможните обяснения на този феномен е, че в препоръчваните нискомаслени храни редукцията на мазнини се компенсира най-често с подсладители.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *