Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с мед по Аюрведа

Според Аюрведа медът е сакрален, а в неговият кехлибарен цвят се отразява жизнеността на първичната енергия, създала Вселената

Пчелният мед в Аюрведа намира изключително разнообразно приложение. В завещаната ни от древните медицинска система има много повече знания за използването на този продукт, отколкото съвременната наука е открила и доказала до момента.

медЛечителите, практикуващи Аюрведа знаят, че медът е особено полезен за зрението, успешно се използва като противоотрова, помага при болести на пикочните пътища, бронхиална астма, спира хълцане и кашлица, диария и повръщане, действа антибактериално при всякакви наранявания. Пчелният мед ускорява зарастването на дълбоки рани, като стимулира растежа на здрава тъкан. Пресният мед, току що изваден от кошера, помага след изтощение да се възвърне нормалното телесно тегло, като има меко слабително действие. След като престои по-дълго време, медът вече действа ускоряващо при метаболизма на мазнините и изчиства токсините от организма.

Според Аюрведа качествата на продукта се определят от както лечебните свойства медодайните растения, така и множество други фактори, които се вземат предвид за получаване на необходимия резултат. Когато медът се комбинира правилно с другите билкови препарати, той засилва лечебния ефект на фитотерапията.

Ето три рецепти от Аюрведа, предоставени от изданието HEALT:

За по-добро зрение и специално за компютърните маниаци, които стоят непрекъснато пред монитора, е напитката от мед и моркови. Към прясно изцеден сок от моркови добавете две супени лъжици мед. Може спокойно да консумирате по чаша от здравословната напитка всеки ден.

При простуда и кашлица към сока от джинджифил (2 супени лъжици) се добавя същото количество мед. Лечението се прилага, докато симптомите изчезнат.

Смес от черен пипер, мед и сок от джинджифил в равни количества, ако се приема три пъти дневно, помага за облекчаване на симптомите на астма, силна простуда и бронхиални заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *