Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛИБЕКСИН / LIBEXIN

Съдържа преноксдиазин хидрохлорид, злицерол, магнезиев стеарат, талк, повидон, пшенично нишесте, лактоза монохидрат

libexine-100-mgПредназначение

ЛИБЕКСИН е медикамент за лечение на суха кашлица; потиска спазмите, действа успокояващо. Подходящ при остри и хронични състояния. Препоръчван за подготовка на пациенти преди бронхография и бронхоскопия.

Как се приема

Медикаментът може да се приема 3-4 пъти дневно – по една таблетка, с вода. По лекарско предписание дозата може да бъде удвоена; допуска се и трикратен дневен прием от по три стандартни таблетки по 100 мг. Таблетките се поглъщат цели. Максималната дневна доза за възрастен е 9 таблетки.

При деца на възраст над 6 години дозата е редуцирана, като обичайно се прилага половин таблетка три пъти дневно. Лимитът на дневния прием при деца е две таблетки.

Приемът на ЛИБЕКСИН, особено в по-високи дози, действа седативно в продължение на 2-3 часа.

Пациенти, на които предстоят изследвания от рода на бронхоскопия, приемат този медикамент по индивидуални указания от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Този медикамент се приема добре от повечето пациенти, но са възможни слаби алергични реакции – сърбеж и кожни дразнения, пресъхване на устата, затруднения при гълтане.

При първоначалния прием на ЛИБЕКСИН малка част от пациентите се оплакват от стомашен дискомфорт и констипация, но състоянията са преходни. За по-бързото им неутрализиране е необходимо да се спазва диета – консултирайте се за нея с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛИБЕКСИН не се препоръчва при състояния, свързани с обилно отделяне на бронхиални секрети. Ако лечението с ЛИБЕКСИН причинява забавяне на реакциите и сънливост, пациентът не бива да шофира.

Бременни и кърмачки следва да избягват този медикамент. При категорично доказана необходимост приемът може да става само по лекарска препоръка.

Медикаментът не се препоръчва в случаите на непоносимост към някоя от съставките.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани взаимодействия на ЛИБЕКСИН с други медикаменти. За предпазване от възможни негативни последици е добре пациентът да информира лекуващия, ако приема или наскоро е приемал някакви лекарства.

__

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *