ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 уникални рецепти за изчистване на белите дробове от никотина и други шлаки

Най-засегнати от тютюнопушенето са белите дробове

бели дробове

Погрижете се за тях, ако все още не можете да се откажете от вредния си навик. За почистването от натрупаните в тях катрани могат да помогнат билки с отхрачващо и противовъзпалително действие. Такива са лечебната ружа, риган, живовляк, подбел,анасон, брезови и борови пъпки.

Предлагаме ви три билкови рецепти:

Залейте с преварена гореща вода 1 с.л. борови пъпки и ги оставете да киснат около един час. Прецедете течността и пийте по една-две глътки три пъти на ден или при всеки позив за кашляне.

Залейте с 500 мл вряща вода 1 с.л. .наситнена трицветна теменуга и 1 ч.л. риган. Запарвайте един час, прецедете и пийте течността (задължително топла) 2-3 пъти на ден.
Пригответе чай от риган, живовляк или мента. Добавете 2 с.л. билка в 500 мл кипяща вода. Дръпнете от котлона и след 15 минути прецедете. Приемайте два пъти през деня след хранене.

Смесете равни части подбел, зрънца от анасон, 2 части мащерка, също толкова лечебна ружа, 5 части корен от сладник, 1 част лопен. Залейте билковия микс с една чаша студена вода. След като сместа престои 2 часа, сложете я да заври. Прецедете и пийте лечебната течност – по 50 мл 3-4 пъти на ден. Много е важно преди приема, да я затоплите.

Може да използвате и етеричните масла на някои растения, които втечняват жилавия секрет в дробовете, натрупан вследствие на тютюнопушенето. Такива са маслата от евкалипт и мащерка. Ефикасно действа и комбинацията от медуница, пчелник и лавандула.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “3 уникални рецепти за изчистване на белите дробове от никотина и други шлаки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *