Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкова рецепта за акне – издухва и най-упоритите пъпки

Профилактиката и лечението на акнето изискват много добра лична хигиена

лайка

Кожата трябва да е идеално чиста, за да не се запушват порите от себума. Да се използва медицинска козметика. Измиващото средство да е с млечна и салицилова киселина, които почистват порите в дълбочина. Втората стъпка е лосионът, а функцията на крема е да успокоява възпалението, да регулира мастната секреция и нежно да хидратира и матира третирания участък. Най-важно е да не се чоплят пъпките, тъй като се засилва възпалението и рискът от белези.

Лосион от лайка

Възпаленията от акне може да третирате с натурален лосион от лайка, който е с противовъзпалително, заглаждащо и успокояващо действие. Може да го приготвите от свежи или сушени цветове лайка. Смесете по 2 с.л. лайка и жълт кантарион (антисептично и заздравяващо действие) с 1 с.л. листа от живовляк (с противомикробно и регенериращо). Залейте билковия микс с 300 мл вряла вода, захлупете съда и го оставете настрани за 2 часа. С лосиона минавайте лицето два пъти дневно – сутрин и вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *