ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алкално-киселинният баланс пази от болести

Поддържайте го, като почиствате отровните вещества от организма и негативните мисли от съзнанието

алкална За да бъдем здрави и енергични, трябва да поддържаме алкално-киселинното равновесие в организма, твърдят лекарите. Какво означава този термин от медицинския речник? Човешкото тяло е изградено предимно от течности, които притежават алкални и киселинни свойства. Съотношението между позитивно заредените водородни йони и негативно заредените се измерва по т.нар. рН скала от 0 до 14. За неутрален се смята разтворът, чиято рН стойност е 7. Киселинният се отчита по скалата със стойности под 7, а алкалният – над 7. Балансът между киселините и основите в организма осигурява нормалното функциониране на над 4000 ензима, участващи във всички биохимични процеси в тъканите и клетките. В резултат на това тялото получава силен имунитет, който пази от заболявания.

Какво нарушава алкално-киселинното равновесие? При съвременния нездравословен начин на хранене преобладава киселинната реакция в организма. Тя влияе негативно на метаболизма, уврежда клетките и създава идеални условия за развитие на болестотворни микроорганизми. По-продължително задържане на дисбаланса може да причини умора, раздразнителност, безсъние, наднормено тегло, образуване на камъни в бъбреците, остеопороза, сърдечносъдови заболявания, диабет. За да намалите киселинната концентрация, трябва да ограничите консумацията на захарни изделия, месо, тестени продукти и алкохол. Необходимо е да приемате 30 мл вода на килограм телесно тегло. Простата сметка показва, че ако тежите около 60 килограма, трябва да изпивате около 1800 мл дневно. Добрата хидратация на тялото зависи не само от приема на вода, а и от нормалната пропускливост на клетъчната мембрана. Затова е нужно да внасяте в организма омега-3 мастни киселини. Най-добрите им източници са мазните риби – сьомга, скумрия, херинга, тон. Алкализиращи храни, с които може да балансирате киселинната концентрация, са плодовете, зеленчуците, ядките, семената. Освен храненето, стресът също играе важна роля за рН равновесието, тъй като нервното напрежение води до повишено производство на киселини.

Здравословните вреди на високата киселинност ще неутрализирате, като си съставите меню, което да включва 70% плодове и зеленчуци. Когато хапвате месо, придружете го с богата салата от пресни зеленчуци. Започвайте деня с чаша хладка вода с лимон на гладно. Въпреки че на вкус цитрусовият плод е кисел, той алкализира водата. Веднъж седмично почиствайте организма от токсините, като приемате само високо алкални храни -зелени сокове и смутита.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *