ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Депресията предпочита перфекционистите

Изследванията показват, че хората, които са склонни към крайности в емоциите и оценките си, по-често изпадат в депресивни състояния

депресия

Депресивно настроените хора са склонни към максимализъм и перфекционизъм. За да редуцирате този риск, необходимо е да се научите да виждате нюансите във всяка ситуация.

Бъдете снизходителни към себе си

Когато се движите по стълба, не преодолявате всички стъпала с една крачка. Затова не очаквайте незабавен успех. Добър ход е да намалите броя на нещата, които „трябва да бъдат съвършени“. Едва ли е жизненоважно вещите ви да са подредени под конец и в кафето ви да има точно половин лъжичка захар.

Проявявайте повече толерантност към другите

Когато проявявате перфкеционизъм към другите, вие всъщност се стремите да ги контролирате. А на никого не му е приятно постоянно да се намира под надзор, дори вие наистина да знаете по-добре какво трябва да се направи. Помнете, че хората са такива, каквито са, независимо от вашето мнение по въпроса. Не принуждавайте околните да се съобразяват с вашите стандарти.

Мислете с градация

Наистина ли според вас всичко, което не е 100%, е 0? Крайно опростеното мислене през призмата „всичко или нищо“ далеч не е най-приятният и разумен начин да изживеете живота си. Дори и най-умните хора понякога постъпват глупаво. Повечето неща на този свят са относителни. Оставете черно-бялото мислене за наистина простите ситуации. Приемете, че това, което имате, е достатъчно добро, и продължете напред, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *