ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още ползи от динята: не изхвърляйте семките!

От семките на динята се приготвя чудесен лек срещу камъни в бъбреците, препоръчван от китайската традиционна медицина

Семките на динята ние обикновено изхвърляме, без да подозираме за необикновените им лечебни свойства. Последните за сезона дини са все още на пазара и не е късно да си припомним, че в динята всичко е полезно: от кората – до семките. В китайската народната медицина още от древността черните дребни семки са признати като най-мощното природно средство против камъни в бъбреците.

Семките на динята имат необикновени лечебни свойства
Семките на динята имат необикновени лечебни свойства

Известни са ползите за бъбреците от несравнимо вкусната месеста диня, но в нейните семки са концентрирани най-много калий и магнезий, необходими в борбата срещу заболяванията на отделителната система. Ето защо, ако подозирате че съществуват проблеми или страдате от камъни в бъбреците, лесно може да се справите, като опитате чай от вълшебните семки.

Една супена лъжица динени семки се нарязват ситно (може да се смелят) и се добавя 500 г гореща вода. Напитката е готова след половин час. Три пъти седмично пийте по чаша от течността, два – до три пъти на ден. Желателно е за всеки ден да се приготвя нов пресен чай. Като застраховка срещу проблеми с бъбреците до следващия сезон, може да съберете и изсушите семките на динята, макар и последната, която сложите на трапезата през тези дни.

Холимин
ХОЛИМИН разтваря камъни в бъбреците и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *