Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет ясни сигнала, че здравето ни е в опасност

Много често собствената ни уста дава сигнали, че здравето ни е в опасност. Има пет симптома, които не бива в никакъв случай да пренебрегваме.

ustaКои са знаците за проблеми в нашето здраве, разкриват експертите на medikforum.ru.

1.  Незарастващи ранички. Ако сте открили в устата си незарастваща раничка, топче или раздразнен участък с променен цвят – и ако това продължи повече от две седмици, непременно посетете лекар. Не бързайте да се тревожите, но не е изключено това да е признак за злокачествен процес. Съвременните стоматолози са обучени да разпознават белезите му и знаят какви изследвания да ви препоръчат, без да губите време.

2. Болка и оток. Ако в устата ви има необяснимо защо отекло място, ако болката там е мъчителна и ви тормози повече от два дни – идете на зъболекар. Всичко може да е: кариес, инфекция, проблем с венеца. Подобни проблеми не минават от само себе си, а се превръщат в хронични. Не се опитвайте да се лекувате сами – като просветени хора действайте разумно.

3. Лоша миризма от устата. Тя може да е от лука или чесъна в последното ви хранене, но може да е и от загнил зъб. Понякога лошият дъх свидетелства за синузит, инфекция в гърлото или белите дробове или за проблеми със стомашно-чревния тракт. Най-разумно е да се допитате до лекаря, за да отстраните причината за тази неприятна подробност.

4. Зъбите ви се клатят. Нищо страшно, ако сте на 5-6 години: ще смените млечните с постоянни. Но ако сте на 30-40 години, това е знак, че сте се “обзавели” с пародонтоза. Ако искате да запазите зъбите си, незабавно се заемете с лечение на болните венци. Иначе рискувате рано-рано да наденете ченета.

5. Проблеми с мъдреците. За много хора тези проблеми не съществуват. За други поникването им е свързано с болки и мъки, защото обикновено мъдреците нямат достатъчно пространство за нормално разположение. Те са на такова място, че на практика не участват в дъвченето и редовно “обрастват” с остатъци от храна. Там нещо постоянно е възпалено; веднъж започнало, възпалението ги руши и засяга постепенно съседните зъби. Послушайте стоматолога си, който препоръчва час по-скоро да се освободите от мъдреца: позволете му да го извади навреме!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *