Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 4 продукти, които ни предпазват от последиците на стрес

Един от най-големите проблеми на съвременния животът е всепознатия нам стрес, който е причина за появата и развитието на редица болести

Природата е създала продукти, с които можем да регулираме негативното влияние на стреса върху нашия организъм.

Не забравяйте, че за да има положителен ефект трябва да ги приемате редовно в продължение на месеци, за да сте сигурни, че няма да боледувате, заради напрежението, на което сте подложени.

1. Прясно мляко

Знаете, че когато не можете да заспите, пиете чаша мляко. Може да сложите и лъжица мед, за да се успокоите и да заспите.

Точно това успокояване е важно за вашето тяло, за да не може опасният стрес да ви навреди.

За хората, които държат на своята елегантна фигура препоръчваме обезмаслено мляко.

стрес
Можем да се предпазим от пораженията на стрес

2. Кисело мляко

От много години се знае, че българското кисело мляко е уникален продукт, който е изключително полезен за цялата човешка храносмилателна система.

При стрес най-уязвими са стомахът, сърцето и мозъка.

Хората, които живеят и работят в стресова среда започват да се оплакват от нервен стомах.

Ако ядете редовно кисело мляко или пиете айран, ще предпазите стомаха от язва и от рак. Ще се чувствате спокойни и ще бъдете работоспособни.

3. Зелен и черен чай

Освен, че е един много силен антиоксидант, зеленият чай притежава способността да успокоява ума и емоциите на гняв, страх, раздразнение и други, породени от силния стрес. Рискът от болести при един спокоен човек е много по-малък, отколкото при един нервен човек.

Аналогично е действието и на черния чай с разликата, че зеленият чай действа като разхлабително средство и предизвиква по-често прочистване на организма.

Зелен или черен чай трябва да пиете по няколко пъти дневно. В Китай пият зелен чай вместо вода и дори не го подслаждат.

4. Боровинки

Черните и червени боровинки са богати на голямо количество витамин С и минерали.

Освен това те са силни антиоксиданти.

Боровинките притежават способността да редуцират стреса като влияят положително върху устойчивостта на нервната система.

Човек със силна нервна система понася много по-лесно стреса, за разлика от хората с лабилна нервна система.

Британците особено много ценят боровинките. Не случайно там има цели стопанства за отглеждане на боровинки. В голяма част от тях работят българи.

Боровинките могат да се консумират директно или след като са били замразени. Някои ги предпочитат под формата на сладка и мармалади. Трети ги обичат като добавка към кремове и сладкиши.

Освен, че предпазват от разрушенията на коварния стрес, боровинките не позволяват на тялото да качва килограми, защото регулират метаболизма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *