Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да се предпазваме от рак с тези 9 храни!

Всеки човек има свои вкусови предпочитания – но има храни и подправки, които би трябвало да приема заради терапевтичното им въздействие върху организма. Експерти направиха топ-класация на девет продукта, които съдействат за предотвратяването на рак.

rakЕто кои са тези храни с антираков ефект според рейгинга на експерти от medikforum.ru.

Чесън. Науката еднозначно определя чесъна като особено ефективен продукт в профилактиката на рака на стомаха и червата. Най-добър е лечебният му ефект, когато се нареже на ситно или смачка и се остави да постои 10 минути преди консумация.

Лук– той също е от семейство Állium, чиито представители имат противораково въздействие. Лукът потиска растежа на злокачествени тумори.

Джинджифил. Съдържа специфичен фитонутриент, който ускорява клетъчната смърт в раковата тъкан.

Кръстоцветни зеленчуци – броколи, карфиол, бяло зеле. Наситени са с фитонутриенти, които потискат растежа на раковите клетки. Много е важно обаче да не се преваряват и да се подлагат на топлинна обработка колкото може по-малко, защото ползата от тях намалява.

Гъби. Механизмите за полезното им въздействие върху човешкото здраве са разнообразни – но при повечето от тях противораковото действие е почти еднакво.

Нар. Един от най-древните плодове на планетата. Богат е на противовъзпалителни антиоксиданти, полезни в борбата срещу рака.

Куркума. Съдържа фитонутриента куркумин, съдействащ в развитието на злокачествени тумори и възпиращ образуването на метастази.

Зелен чай. Чудесно средство за профилактика на хипертония и рак.

Натурален шоколад. Съдържа полифеноли – важни компоненти в борбата срещу рака.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *