ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три натурални продукта срещу депресия

Тези натурални продукти могат да бъдат по-ефикасни от лекарствата срещу депресия, но без нежелани ефекти

Освен традиционните медикаменти срещу депресия, възможно е да се намери по-лесен и природосъобразен начин за преодоляване на това състояние, който не предизвиква странични ефекти – балансираната диета. Използвайте в менюто си естествените храни и подправки, които ефективно облекчават депресивните състояния по-добре от лекарствата. Тези три натурални продукта могат да помогнат срещу депресия.

Натурални продукта срещу депресия
Натурални продукта срещу депресия

Куркума. Известна още като къри, тази подправка е полезна за здравето във всяко отношение, включително за лечение на депресия. Една скорошна публикация в списание Phytotherapy Research не само доказа, че куркумата е ефективна при лечение на депресия, но това естествено средство е по-ефикасно, отколкото известния Prozac. Вместо нежелани странични ефекти, натуралната куркума понижава риска от сърдечно-съдови заболявания, възвръща способността на организма да регулира кръвната захар при захарен диабет и предотвратява възпаленията.

Какао е растение, родом от Южна Америка, което местните неслучайно наричат „храна на боговете“. Какаото е известно със своя ободряващ ефект заради съставките, които активизират нервната система. Любимият на всички шоколад, но само натуралният – с над 75- 80% какао, стимулира производството на допамин и серотонин, а тези вещества участват в регулирането на настроението. Освен повдигане на настроението, какаото съдейства за подобряване на когнитивните функции и успешно се бори със състоянието на „замъглено съзнание“ – един от явните симптоми на депресия.

Перуанската мака още древните инки са използвали като природен стимулатор на жизнената сила. Екстракт от корените на маката (Lepidium meyenii) е в състояние да намали чувството на безнадеждност, предизвикано депресия. Подобното на ряпа растение е известно и като афродизиак, конкуриращ виагра. Съдържащите се в него специални фитоестрогени регулират хормоналния баланс. Перуанската мака успешно премахва унинието и чувството за отпадналост, като активизира жизнената енергия против симптомите на депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *