ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет спасителни прегради пред нощното похапване

Желанието да изядеш нещо през нощта винаги е заредено с опасности за здравето. Освен трупането на килограми, този навик натоварва организма с нездравословна храна и тотално нарушение на разумния режим на живот.

hrana12_339927515Има начини да се предпазим от нощното похапване, което често става стряскащ навик и не води до нищо добро. Има трикове, чрез които ще спрете да стоите с глава в хладилника и да се тъпчете в малките часове с мазни и подсладени храни!

* Първото условие да заработи предпазният режим е да се храните разнообразно, съветват от medikforum.ru. Диетолозите считат, че желанието да се яде през нощта е провокирано от дефицит на някакви витамини и минерали. Разнообразното хранене намалява опасността от подобен дефицит.

* Второ – трябва да пренасочите вниманието си към друга тема, да отклоните мислите си от вкусотиите в хладилника. Организмът най-вероятно няма истинска потребност от храна и причините да търсите нещо за похапване е психологическа. Лъжливото чувство за глад може да бъде неутрализирано чрез някакво просто действие, което няма връзка с храненето.

* Яжте повече протеини. Хубаво е протеиновото зареждане да се прави в началото на деня. Наситената с белтъчини храна активира мозъчните зони, които регулират всички контролни функции в организма. Пресметнато е, че хората, които закусват с омлет, са по-дисциплинирани по отношение на похапванията в сравнение с онези, които предпочитат на закуска овесена каша.

* Ориентирайте се към храни с нисък гликемичен индекс. Продуктите с висок гликемичен индекс ненужно стимулират мозъчни зони, свързани с преживяването на удоволствие и неистов стремеж към нещо.

* Гледайте вечер по-малко телевизия. Който се заседява пред синия екран или пред монитора на компютъра си, тотално обърква биологичния си часовник. По тази причина вълчият глад ви спохожда по никое време. Свикнете да си лягате в един и същи час и си осигурете 7-часов здрав нощен сън и това няма да ви се случва. При постоянен режим и липса на дълги вечерни разходки в нета нощните пътешествия до хладилника сами ще се прекратят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *