Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти против проблеми на кожата – част 2

В едно индийско изследване учените установили, че етеричното масло от лимонова трева действа срещу 22 вида бактерии, причиняващи кожни инфекции.

 

Част 1

То е богато и на танини – естествени съдосвиващи средства, които намаляват възпаленията. Добавете няколко капки към домашно приготвените тонизиращи лосиони или 5 капки във вряла вода за пречистващи парни процедури.

Билков антисептичен лосион

Мащерката действа антибактериално и антимикробно, а хамамелисът е естествено средство, свиващо порите. Белият равнец и черният оман са изключително ефикасни лекове при проблеми с кожата.

Продукти:

2 ч. л. сушена мащерка

1 ч. л. сушен бял равнец

1 ч. л. сушен черен оман

100 мл вряла вода

60 мл хамамелис

Инструкции:

•        Сипете билките в купа и ги залейте с вряла вода. Похлупете съда и оставете сместа да престои 15 минути, след което прецедете.

•        Прехвърлете течността в бутилка. Добавете хамамелиса.

•        Преди употреба разклатете и с помощта на памучен тампон нанесете внимателно върху кожата. Съхранявайте в хладилник и използвайте в рамките на 10 дни.

Чай за пречистване от токсини

Глухарчето е билка с изключително силно пречистващо действие, която помага на организма да се освободи от токсините. Червената детелина и люцерната са полезни за храносмилателната система и бъбреците.

Продукти:

2 ч. л. сушено глухарче

1 ч. л. сушена червена детелина (Trifolium pratense)

1 ч. л. сушена люцерна

1 ч. л. настъргана лимонова кора

500 мл вряла вода

Инструкции:

Сипете билките в чайник и ги залейте с вряла вода. Похлупете съда и оставете сместа така 15 минути, след което я прецедете. Пийте по 2-3 чаши дневно.

 

 

ИЗГАРЯНЕТО – Най-тежката травма за нашата кожа!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *