ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет достъпни храни, които подмладяват

Достатъчно е всеки ден да приемаме малки количества от пет точно определени храни, за да забавим стареенето. В тях се съдържат необходимите витамини и минерали за кожата, косата и ноктите.

dalgoletie-plodove-antioksidantiПостоянно ни атакуват с информация за открития в областта на храненето: съветват ни да ядем морски дарове, да пием кафе – или напротив, да забравим за него. Всяка публикация уверява, че именно “това” е тайната на младостта, коментират от kp.ru. Всъщност тайната на дълголетието е открита отдавна, а петте храни, които допринасят за него, са известни и достъпни. Да си припомним кои са те:

1. Ябълки. Диетолозите препоръчват да изяждаме поне една на ден – заедно с обелката и семките. В пет ябълкови семки се съдържа цялата дневна доза от йод, която ни е нужна. В кората има пектин, а в меката част на плода – киселини и дъбилни вещества. Ябълката е съвършеното средство за профилактика на цял куп болести – от бъбречнокаменна до хипертония, тъй като тези плодове могат да контролират стойностите на холестерин в кръвта.

2. Ядки. Малка шепа от тях ни зарежда с растителни протеини и полезни микроелементи. Можем да ги смесваме или да редуваме по дни: веднъж шам фъстък, друг път орехи, след това лешници или бадеми. Наистина са полезни, но калориите им хич не са малко – затова условието “малка шепа” трябва да се спазва.

3. Една червена чушка от сортовете, известни по света като “български пипер”, съдържа повече витамин С от два портокала. Това е и цялата дневна доза от този важен витамин, който подобрява кръвообращението, укрепва стените на артериите и оптимизира имунитета. Този витамин съдейства и за синтеза на колаген – компонент с изключително значение за тонуса на кожата и изобщо за съединителните тъкани в организма.

4. Кисело мляко, айран – всеки кисело-млечен продукт е ценен за състоянието на кожата и косата. В тях има В-витамини, калций, фосфор и протеини, аминокиселини. Чаша кисело мляко всеки ден подобрява храносмилането.

5. Не загърбвайте пълнозърнестите каши; ако не ви харесват – избирайте пълнозърнестия хляб. Хлебните изделия вкарват в тялото ни силиций, основен компонент за колагеновите влакна. Той определя колко гъвкави ще са вашите стави, еластичността на кръвоносните съдове, красивите коси и нокти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Пет достъпни храни, които подмладяват

  1. Мартина каза:

    Извинявам се за глуповатия въпрос, но лекарство, паста или някакъв крем е този Хидраплениш? темата ми стана интересна

  2. Ivanka каза:

    Този Хидраплениш го пих при болка в ставите и действително оказа положително въздействие и на кожата ми. Знам, че съдържа колаген, може да е благодарение на него

  3. Татяна каза:

    Трябва цял живот да си се хранил така, за да е налице действието на храните. Един изпитан продукт за подмладяване мога да кажа и това е Хидраплениш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *