Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масаж на ухото помага при депресия и още…

Човешкото ухо е пулт за управление на орга­низма. Чрез стимули­рането на определени точки, разположени по ушната мида, могат да бъдат преодолени безпокойство, тъга и дори сериозна депре­сия.

депресия, масаж на ухото, запек, хрема, световъртеж, акупресура

По ушната раковина се на­мират 150 точки, всяка от които представлява опре­делена част от нашето тяло. Механичното им стимулира­не позволява да се подобри не само физическото, но и психи­ческото състояние на човека. Тази традиционна техника, вариант на китайската акупунктура, е описана за първи път от френския лекар Пол Ножие през 1950 г. Днес все повече пациенти, страдащи от безсъние, раздразнителност и безпричинен плач, тоест от първите признаци на де­пресията, могат да постигнат облекчение с методите на тъй нар. аурикулотерапия. По този начин е възможно да бъдат избегнати антидепресантите или да стане по-леко тяхното спиране. Принципът на тази терапия се състои в стимулирането на точки от ушната мида, отгова­рящи наразлични нервни цен­трове и на лимбичната нервна система, която е свързана с емоциите, настроението, за­паметяването и инстинктите за самосъхранение.

Специализираният лекар първо търси наличието на дисбаланс между отделните точки, който след това кори­гира с поставянето на тънки стерилни игли. Те остават по точките за определено време и падат сами, когато потенциал­ът на точката е възстановен. Преди да бъдат поставени иглите, пациентът разказва за симптомите, споделя усе­щанията и тревогите си. В мо­мента на убождането обаче той може да каже нещо, което говори на лекаря за генезиса на проблема – трудни отно­шения с родителите, садо-мазохистични тенденции и т.н. Най-изненадан от това е самият пациент, които обик­новено никога преди това не е разговарял за толкова ин­тимни неща. Това е знак, че терапията действа. Самият сеанс позволява да се изяснят причините за опре­делено неразположение и да се преодолеят психическите последици от него. Но всич­ко зависи от силата, с която се проявяват симптомите, и от личната човешка история.

Ушната мида е своеобразна карта на човешкото тяло и всяка точка по нея е свърза­на с определен орган, върху който може да се въздейства чрез поставяне на игла.

Когато проблемът не е прекалено сериозен, много ефикасно е пациентът просто да запише думите, които казва по време на сеанса, и да опише как се чувства след него. Осъзнаването на определена трудност вече е крачка към преодоляването й.

За период от четири до шест седмици могат да бъдат проведени три сеанса, които обикновено са достатъчни, за да се почувстват резултатите. Пациентът трябва да описва как се променят симптомите от момента на поставяне на иглите до датите, на които те падат. Колкото по-дълго остават по точките на ушите, толкова повече работа има за разрешаване на проблема. Ако симптомите изчезнат след първите два-три сеанса, няма нужда от други сеанси.

Аурикулотерапията е доказано ефикасна при:

  • остри болки (мигрена, невралгия, иши­ас, колит…)
  • кожни и респираторни алергии хронични болки
  • вторични ефекти при химиотерапия отказване на цигарите някои сърдечносъдови заболявания (ангина пекторис, сърдечна недоста­тъчност)
  • кожни заболявания (екзема, псориазис)
  • хронична хрема
  • световъртеж
  • последици от стреса (безсъние, умора, гастрит, хипертония, запек…)

 

СИЛА ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *