Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарство срещу безсъние от домашната аптечка

Често лежим с часове в леглото и се въртим, а сънят не идва. Или пък се будим посред нощ и отново сънят бяга от очите ни. Предлагаме ви ня­колко лесни съвета, които ще ви помог­нат да преборите безсънието.

безсъние, лекарства, преспивателни, инсомния, главоболие, неспокоен сън,

Понякога е достатъчно само да променим някои навици, за да спим по-до­бре.

1. Например един час преди лягане да превклю­чим на режим почивка:

  • да изключим телеви­зора.
  • да си легнем с книжка в ръка, чаша чай и спокойна музика.

2.Помагат и упражне­ния за концентрация и отпускане, като напри­мер автогенен тренинг.

З.В никакъв случай не трябва да използва ме леглото за работа, хранене или гледане на телевизия. Това място е само за по­чивка и сън.

4. Оптималната тем­пература в спалнята трябва да е между 15 и 18 градуса.

5.Добре е да разтребим помещението и да махнем нещата, които ни при­тесняват само като ги гледаме – например непла­тените сметки или коша с дрехи за гладене. Нека да направим спалнята уютна и красива.

Що се отнася до храната, до­бре е да избягваме на вечеря мазни и обилни ястия. Следо­бед не трябва да пием напит­ки, съдържащи кофеин. От алкохола вечерно време може да ни се приспива, но се нару­шава ритъмът на съня, така че не е за препоръчване.

Има билкови чайове, ко­ито наистина помагат да спим добре. Използвайте ги – след две до четири сед­мици редовно приемане ще забележите разликата. Ето няколко предложения:

Валериана – две лъжичкисчукани корени от валериана се заливат с чаша вряща вода, запарват се за 5 минути и се прецеждат. Пие се на глътки по няколко чаши на ден. Не е особено вкусно, затова доба­вете малко маточина.

Хмел – една лъжичка цвят от хмел са залива с чаша вряща вода, запарва се за 10 минути и се прецежда. Пие се по една чаша обед и вечер.

Лавандула – две лъжички лавандула цвят се заливат с чаша вряща вода, запарват се за 10 минути и се прецеж­дат. Пие се по няколко чаши на ден.

Маточина – две лъжички листа от маточина се заливат с чаша вряща вода, запарват се за 5 минути и се прецеж­дат. Пие се по няколко чаши дневно.

Ако след четири седмици все още не спите добре, потърсе­те професионална помощ от личния си лекар или от пси­холог. Нерядко проблемите със съня се дължат на заболя­вания – депресии,сърдечни или белодробни проблеми, болести на щитовидната жле­за, високо кръвно налягане. Някои медикаменти (напри­мер за намаляване на апети­та), както и злоупотребата с алкохол също предизвикват безсъние.

Какво можем да направим още:

Проблемите със съня, депре­сиите и страховете се пре­одоляват по-лесно, когато физически сме във форма. Затова е добре е да започнем да спортуваме – плуване, ко­лоездене, тичане или бързо ходене. Такива спортове за издръжливост имат много позитивно влияние върху организма. Активира се об­мяната на веществата, пови­шава се настроението, вечер сме приятно уморени. След време ще бъдем в по-добра кондиция, а това помага в трудни моменти, например при страхова невроза.

 

Възглавница чудо – Biomagnetic Power лекува безсънието настина!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *