ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кашлям! Коя кашлица е опасна и коя може да мине без лекарско предписание?

След вирусни инфекции се получава хиперреактивност на бронхиалната лигавица и продължителна кашлица

кашлица За спирането й помагат антиалергичните препарати. Не винаги кашлицата изисква лечение с антибиотици, което често правят пациентите. Кашлицата може да се породи при гастроезофагеален рефлукс, при които има връщане на киселини при хранене и мъчителна кашлица. А алергична кашлица може да се появи от цъфтежа на тополи или някои треви, от контакт с котки и кучета. Акарите в дома също може да събудят кашлица и свирене в гърдите, които отшумяват при прекратяване на контакта с алергена.

Туберкулозата протича неспецифично. Най-честите симптоми за нея са нощно изпотяване, загуба на тегло, кашлица, храчки с поява на жилки кръв. Но симптомите се срещат и при други заболявания на белите дробове. При дихателни оплаквания е редно човек да отиде при специалист за точна диагноза.

Ракът на белия дроб се среща еднакво често и при мъже и при жени. Симптомите не са характерни, а е важно ранното диагностициране. Първоначално се прави рентгенова снимка. При съмнение за рак трябва да се направи скенер и фибробронхоскопия. С тръбичка през носа или устата се влиза през трахеята и бронхите, за да се огледа отвътре и ако има променен участък, се взема материал за изследване. Ако туморът е периферно разположен може да се вземе материал със специални игли под рентгенов или ехографски контрол, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *