Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поликистозните яйчници са риск за развитие на диабет

Поликистозата на яйчниците е хиперинсулиново състояние, при което жената отделя повече инсулин, но той действа зле на организма

поликистозни яйчници
Това състояние е в основата на метаболитния синдром. Много от момичетата, които имат поликистоза на яйчниците, имат и инсулинова резистентност, която в дългосрочен план може да е риск за развитие на диабет. Обратното също се случва – по-пълните момичета, със затлъстяване, хипертония или някои метаболитни отклонения, които имат инсулинова резистентност, често имат и кисти на яйчниците.

Това се контролира с редукция на теглото, двигателна активност и медикаменти, които са част от лечението на метаболитния синдром и на поликистозата на яйчниците, те са от групата на метформина. Свалянето на теглото е важно, защото намалява нуждата от инсулин, подобрява инсулиновото действие и по този начин организмът се връща към отделянето на толкова хормон, колкото е необходимо, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *