Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъдростта на Аюрведа: водата трябва да се пие правилно!

Може само да се поучим от мъдростта на Аюрведа, доказала правотата си през вековете

Ето някои основни правила на Аюрведа, които ще ви помогнат да укрепите здравето си, като промените начина за пиене на вода и напитки. Ако се вярва Аюрведа, според древната мъдрост, пиенето на вода непосредствено след хранене е почти равносилно на отрова. Това действа убийствено върху самана – аспекта на енергията прана, свързан с правилните храносмилателни процеси. По този начин вместо да се бъде усвоена, в поетата вече храна може да започнат процеси на гниене.

Аюрведа: водата трябва да се пие правилно!
Аюрведа: водата трябва да се пие правилно!

Пийте вода сутрин на празен стомах, но избягвайте да пиете през нощта, предлага изданието nature.health, като се основава на вещи в тайните на древното учение. Минималният интервал между храна и вода е необходимо да бъде около 1,5 до 2,5 часа. Не забравяйте, че това зависи от географските и други условия – дали живеете в планината или в равнините, при студен климат или сред тропиците. И медицината е съгласна, че способността на тялото да преработва и усвоява храната зависи от околната среда и нейните условия.

Водата трябва да се пие минимум 40 мин. преди хранене. Позволено е за почистване на устата и гърлото след храна, да се пият само една или две глътки топла вода.

Естествено е да усещате жажда – може да се пие сок от пресни плодове (фреш – според сезона) след сутрешната закуска и след обяда. Мляко и млечни продукти се позволяват също само след обяд, обаче газираното е вредно.

Макар всички напитки да съдържат основно вода, техните свойства са доста различни и на практика може да подпомогнат на храносмилането, или обратно – да му навредят.

Никога не трябва да се пие изстудена вода – тя трябва да бъде малко топла или със стайна температура. Пийте и се хранете седнали, вода трябва да се пие бавно, глътка по глътка, подобно на горещ чай, съветва Аюрведа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Мъдростта на Аюрведа: водата трябва да се пие правилно!

  1. Руми каза:

    Библията, 1 Тимотей 4:4 –
    Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с БЛАГОДАРЕНИЕ;“………………..Водата Е от Господ Исус Христос, Който Е Бог !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *