Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кое е най-доброто средство срещу махмурлук!

Триковете за спасение от махмурлук са безброй, но от научна гледна точка няма по-добро средство от самия алкохол. Изданието The New Zeeland Herald е публикувало препоръка от махмурлук да се спасяваме с леки алкохолни коктейли.

pushachite-imat-po-tezhak-mahmurlukАвторът на огласеното изследване – Адам Роджърс, обяснява защо алкохолните коктейли от рода на “Блъди Мери” са най-доброто решение за неутрализиране последиците от пиянска вечер, сред които обезводняването на организма.

От медицинска гледна точка махмурлукът е реакция на организма на рязко снижените стойности на метилов алкохол в кръвта, обясняват от medikforum.ru. В състояние на махмурлук организмът още има настройка за преработването на алкохол, докато съдържанието на спирт вече е намаляло. Разграждането на алкохола е трудоемък процес, който иска големи усилия – веднъж задвижена в съответния режим, “машината” продължава да работи и след като гориво не се подава повече. Важно е да се отбележи също, че рязкото намаляване на метанола при махмурлук е присъщо на хора, които не са алкохолици.

Нещата се укротяват, ако организмът получи някаква доза спирт. Симптомина отравяне са налице, тъй като метиловият спирт в организма се трансформира във формалдехид: това е опасен момент, защото формалдехидът причинява кислороден глад до смърт. Стандартните напитки съдържат минимално количество метанол и това позволява с малко количество спирт “машината” да продължи да функционира със затихване до пълно разграждане на алкохола.

Доказана е химията на това спасително разграждане: етанолът, който влиза в състава на спирта, може да замества молекулите на метанола, като по този начин предотвратява разрушаването на клетките. Така приемът на малки дози алкохол помага по-лесно да се преживеят състоянията на махмурлук.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *