ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазим от атаки на дивертикулит?

Всъщност, няма специфични храни, за които е доказано, че предизвикват усложнения и атаки на дивертикулит.

В миналото за хората с малки торбички в лигавицата на дебелото черво (дивертикули) са давали съвети да избягват ядки, семена и пуканки. Смятало се е, че тези храни биха могли да попаднат в дивертикулите и да причинят възпаление (дивертикулит). Но няма доказателства за това.

Ако се опитвате да предотвратите атаките на дивертикулит, фокусирайте се върху яденето като цяло на здравословна храна, която е с високо съдържание на фибри. Богатите на фибри храни, като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, омекотяват излишните отпадъци от храната, като им помагат да преминат по-лесно през дебелото черво. Това намалява налягането в храносмилателния тракт, което може да помогне за намаляване на риска от формиране на дивертикули и възпалението им.

Ако някой изпитва дори и най-малките симптоми на дивертикулит, трябва да се предприеме незабавни действия. Първото е да се регулира диетата. Трябва да избягвате приема на големи големи количества храна наведнъж. Преминете на режим 5-6 хранения с малки количества храна. Това ще даде достатъчно време на храносмилателната система да извърши храносмилането, а също така ще окаже по-малко натиск върху дебелото черво.

В допълнение към тази предпазна мярка, яжте храни, които могат ефективно да лекуват дивертикулит в начален етап:

Чесънът играе голяма роля в засилването на метаболизма. Той има свойства, които помагат за укрепване на храносмилателната система. Помага за премахване на токсичните отпадъци от тялото, ако се приема в ограничено количество – една скилидка чесън по три пъти на ден.

Папаята е супер герой за процеса на храносмилането, защото съдържа „папаин“ – ензим, който подпомага храносмилането. Тя може да се консумира под формата на сок, като плод или в комбинирана напитка. Независимо от начина, по който се яде, папаята помага за почистване на храносмилателния тракт.

Крушата е друг плод, който е доста полезен, когато човек страда от дивертикулит. Може просто да ядете плода или да направите сок ​​от круши. Кафявият ориз е много по-добър от белия от гледна точка на храносмилането. Високото съдържание на фибри в кафявия ориз помага за правилното храносмилане и предотвратяване на възпаления и инфекции.

 

Папаята подмладява!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *