ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вредните ефекти от 6 полезни храни

Специалистите все по-често коментират качествата на т.н. полезни хранителни продукти. Коментират и увлечението на много хора да ги консумират на всяка цена, дори когато обективно могат да навредят. Как?

mackerels-on-plateСтранното е, че най-често споменаваните полезни храни с вредни ефекти наистина са от списъка на най-консумираните, отбелязват от medikforum.ru. Ето кои са 6-те най-популярни сред тях: риба, краве масло и сметана, шоколад, хляб, чесън, мляко.

Защо тези храни се възприемат от диетолозите нееднозначно?

Твърде честата консумация на риба може да навреди на косата. Почти сигурно е, че това се дължи на високото оловно съдържание в плътта на рибата, свързано със замърсяването на световния океан. Това се отнася в най-висока степен за скумрията и рибата тон. Натрупването на олово в организма причинява косопад.

Масло и сметана. Изобилието на животински мазнини подкопава здравето невидимо и видимо: холестериновите плаки са едната тема, но същевременно консумацията на тези продукти стимулира отделянето на мазнини от кожата на черепа и започва системно омазняване на косата.

Шоколад. Прекалената му консумация потиска усвояването на витамини от други храни. Шоколадът може да причини и хормонален дисбаланс.

Хляб и тестени закуски. Имат висок гликемичен индекс, което нарушава хормоналния баланс, стойностите на кръвната захар и изгарянето на мазнините.

Чесън. Той е универсален лечител, истински дар от природата. Прекомерната му консумация обаче може да причини и прекалени нива на витамин А, а това да създаде опасност от косопад.

Мляко. За много експерти млякото следва да бъде специално наблюдавана храна заради съдържащите се в него хормони. Честото пиене на мляко провокира хормонален дисбаланс и следствие от него могат да бъдат характерни обриви и необичайно окосмяване.

Дали всъщност има почва за всички тези страхове?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *