Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да отглеждаме ли растения на работното място?

Саксиите с цветя и зелени растения помагат за концентрацията и повишават работоспособността на служителите в офиси и цехове с 15%. До такъв извод достигна екип от изследователи на университета в Кардиф, твърдят от The Daily Mail .

interiercvetq1Учените са направили експерименти в два големи офиса със спартански условия, добавят от medlinks.ru. Офисите се намират във Великобритания и Холандия. Три месеца след озеленяването на помещенията производителността на труда там се увеличила с 15%. Служителите боледували по-рядко и се чувствали по-удовлетворени от работата и живота си.

Изследването потвърждава, че инвестициите за условия на труд се оправдават – що се отнася до въвеждането на живи растения, коментират от научния екип. Според изследователите насищането на работните помещения със зеленина на първо място стимулира импулс за по-добра работа, защото това се възприема като грижа за комфорта и здравето на работещите. Получава се нещо като рефлекс на отблагодаряване, но това е само повърхностно обяснение.

По-задълбоченият анализ разкрива, че зеленината в работните помещения филтрира въздуха и прави работната среда по-здравословна. Качеството на въздуха в затворени помещения, наситени с електроника и по правило събиращи заедно множество хора, има изключително значение за тяхното здраве. В много случаи самите служители се грижат за подобен елемент от интериора, подобрявайки самодейно условията си на труд.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *