ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МУКОЛИЗИН / MUCOLISIN

Съдържа амброксолов хидрохлорид, натриев бензоат, сорбитол, сукралоза, хидроксиетилцелулоза, лимонена киселина монохидрат, аромати, вжода

mukoПредназначение

МУКОЛИЗИН е детски сироп за кашлица, с чийто прием се стимулира втечняване на бронхиални секрети с цел по-лесното им отделяне. Препоръчва се при заболявания на белите дробове и бронхите. Може да постигне лечебен ефект след 5-дневна системна употреба. Ако болезнената симптоматика не се повлияе в този срок, следва да се направи консултация и продължаване на лечението с друг продукт.

Как се приема

Този сироп може да се набави без рецепта, като лечението с него следва указанията в придружаващата листовка. Дозите и честотата на прием зависят от възрастта на болното дете: 3 х 2.5 мл дневно при възраст до 6 години, и 3 х 5 мл 2-3 пъти дневно при възраст 7-12 години. Продуктът не е предназначен за деца под двегодишна възраст.

Определените количества се дават по време на хранене.

Лечението с МУКОЛИЗИН не може да продължава повече от 7 дни. Въпреки достъпността на лекарствения продукт, направете лекарска консултация за приложимостта му в конкретния случай.

Не прибягвайте до предозиране! Предозирането с МУКОЛИЗИН може да причини болки в стомаха, прилошаване, повръщане или диария. Съобщавано е за състояния с болки в гърлото.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи МУКОЛИЗИН може да причини алергични реакции, което е знак да се спре приема му. Има данни за сърбеж и кожни обриви, отоци и подуване на крайниците, затруднено дишане и/или преглъщане, отоци на устните и езика.

Сред често срещаните оплаквания са гадене и влошена чувствителност на устата, променен вкус. По-рядко е имало сигнали за пресъхване на устата, болки в корема, повръщане или диария, тежки обриви.

Описани са тежки реакции от алергичен тип, определени като живото застрашаващия синдром на Стивънс-Джонсън. Касае се за токсична епидермална некролиза, при която по лигавиците на цялото тяло се образуват болезнени мехури. Тези състояния могат да бъдат придружени с усилваща се хрема и кашлица, болки в цялото тяло или само в гърлото. При първи подобни признаци приемът на МУКОЛИЗИН трябва да се прекрати и незабавно да се потърси лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

МУКОЛИЗИН не се използва за лечение на деца под 2-годишна възраст.

Не вземайте този медикамент при алергия към някой от компонентите му.

Не е подходящ за деца с бъбречни проблеми или язва на стомаха. Сред несъвместимите заболявания е и малигнен цилиарен синдром, при който детският организъм не може да отделя секрет от бронхите.

Взаимодействие с други медикаменти

МУКОЛИЗИН не бива да се комбинира с други лекарствени продукти при кашлица, тъй като част от тях имат потискащ ефект и лечението може да се компрометира.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *