ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сок от нар срещу Алцхаймер

Научен екип от Германия и Великобритания публикува материали от комплексно изследване върху свойствата на сока от нар. Известна е ползата на този сок върху здравето в цялост, но сега става дума за нещо специфично. Със сок от нар може да се предотврати болестта на Алцхаймер.

narСокът от нар влияе положително върху функционирането на главния мозък, уверяват учените по данни от medikforum.ru. Изследователите от университетите във Фрайбург и Хадърсфилд доказват ролята на наровия сок в профилактични програми срещу болестта на Алцхаймер. Нарът съдържа веществото пуникалагин. Това химическо съединение по време на експериментите потискало възпалителните процеси във важни мозъчни клетки. Именно с разрушаването на такива клетки се свързва възникването и развитието на болестта на Алцхаймер.

Учените твърдят, че в чистия сок от нар се съдържат дози от около 3.4% пуникалагин. Най-голямо количество от този компонент всъщност се съдържат в кожицата на гранатовите плодчета. Учените уверяват, че противовъзпалителният ефект на гранатовия сок влияе оздравително не само на процеси в главния мозък. Според тяхна хипотеза плодовете от нар могат да изиграят положителна роля и в страдания като ревматоиден артрит и болестта на Паркинсон.

Съдържащите се в нара полифеноли пък предпазват от вредните въздействия на холестерина. Любителите на мазна храна задължително трябва да уважат това условие, ако искат да подобрят еластичността на кръвоносните си съдове и да предотвратят сърдечно-съдови инциденти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *