Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какво е трихотиломания?

Хората, които страдат от трихотиломания имат непреодолимо желание да скубят косата си, обикновено от скалпа, миглите и веждите.

Хората с това заболяване знаят, че си причиняват вреда като се поддават на импулсите си, но не могат да се спрат. Скубят космите си, когато са стресирани, като начин за успокоение без да съзнават какво правят.

При дърпането непрекъснато на коса по скалпа остават откъслечни плешиви петна, което причинява значително страдание и нарушение на социалния и професионалния живот на болния.

За някои хора трихотиломания може да бъде лека и като цяло управляема. За други, обаче, натрапчивото желание да скубят космите по главата и лицето си е опустошително.

Признаци и симптоми на трихотиломания често включват:

  • Многократно дърпане на косата, обикновено от скалпа, веждите или миглите, но може да бъде и от други части на тялото
  • Засилващо се чувство на напрежение, преди да започнат, или когато се опитват да се противопоставят на импулса са скубане
  • Чувство за удоволствие или облекчение, след като косата е отскубната
  • Липса на коса, плешиви области на скалпа или други части на тялото, включително оскъдни или липсващи мигли и вежди
  • Предпочитания за конкретни ритуали при оформяне на прическа, които се съпътстват от скубещи косата действия
  • Дъвчене и хранене с отскубнатата коса

Повечето хора, които имат трихотиломания също хапят ноктите си или дъвчат устните си. Понякога скубането на косми от домашни животни или кукли, или от дрехи и одеяла, може да е признак. Повечето хора с трихотиломания осъзнават, че нещо не им е наред и се опитват да скрият заболяването си от другите. Затова е важно да наблюдавате децата си, за да вземете мерки своевременно преди задълбочаване на проблема.

 

 

Яжте бадеми, за да имате здрава и красива коса!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *