ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Промяната хем лекува, хем предизвиква стрес

Човек не може да знае предварително дали промяната ще му се отрази добре или зле

промяна Мисли си, че с някаква промяна всичко ще се оправи. Казва си:“ Всичко ще се подреди, като сменя работата, като завърша образованието си, като наема друго жилище, като се пенсионирам. “ За жалост дори това да стане, положението си остава лошо. Все изникват проблеми, които смачкват, но обстоятелствата са други. Вместо опити да се променят външните фактори и да станат идеални, трябва да се овладеят вътрешните. Тогава човек вече не е зависим от случващото се извън него. Той отсява за какво да се ядосва и кое да му мине покрай ушите.

Дълбокото дишане – при скандали

Йога, медитация и всички методи на релакс започват с упражнение за насочване на вниманието навътре. Когато го прави, човек трябва да се изолира от света и за малко да остави всички грижи. Най-добрият начин за това и за създаване на връзка между ума и сърцето е да се направят няколко дълбоки вдишвания. Те стимулират парасимпатиковата система и леко накланят везната към физиологичната „спирачка“ на стреса. За най-силен ефект вниманието трябва да следва дъха при издишването. Прави се пауза и следващото вдишване идва само. Това е прост и лесен метод. Помага при уплаха и пробождания в сърцето. Ако се прави за по 10-15 секунди, стабилизира сърдечния ритъм.

Вторият етап е да се насочи вниманието към сърцето и човек да си представи, че диша през него. Диша се бавно, дълбоко и си представяш как всяка порция въздух го достига. Например, че доставяш кислород и сърцето се къпе в него, а с издишването се изхвърлят отпадъци от тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *