ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бременните – поне два пъти на зъболекар за 9-те месеца

Стоматолозите съветват бъдещите майки да посеят зъболекарския кабинет поне два пъти в рамките на 9-месечния период – в началото и след 4-5-ия месец

бременна Целта е навреме да се положат необходимите грижи за зъбите и венците, за да се избегнат неразположения в напреднала бременност.

Стоматологичните проблеми обикновено възникват в резултат от хормоналния дисбаланс, който настъпва в женския организъм. Венците стават изключително чувствителни към дразнещи фактори като зъбен камък и натрупване на плака. Освен това започват да кървят поради повишаването на кръвния поток по време на бременността, и по-специално на притока към венечните тъкани. Настъпващите промени са временни и най-често безболезнени, но ако не се вземат мерки, може да се развие инфекция.

Универсален съвет е да поддържате добра орална хигиена с мека четка, паста и конец. Не натискайте, за да не увредите венците, а движете четката плавно и леко. Ако страдате от сутрешно гадене, измивайте зъбите след повръщане. Така не само ще се отървете от неприятния дъх, но и ще премахнете увеличения брой бактерии.

Избягвайте газирани напитки и сладкиши. Предпочитайте пресни плодове и зеленчуци. Кървенето на венците е често срещано явление по време на бременност. За да се справите с него, увеличете дневния прием на витамин С. Изплаквайте устата два пъти дневно с 1 -2 капки екстракт от семена на грейпфрут, разтворени в чаша вода. От полза е също смес от тинктура от мирта и вода. С раждането венците и зъбите обикновено възстановяват доброто си здраве, пише вестник „Всичко за дома“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *