ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разпознаем качественото масло?

Разходите за производство на масло от мляко са високи, затова няма как то да е евтино

масло Когато цената е относително ниска, най-вероятно маслото съдържа много допълнителни вещества, понижаващи качеството. Има някои външни белези, които могат да ви ориентират дали сте попаднали на хубав продукт.

Обърнете внимание на цвета – когато е приятно жълт и еднороден, най-вероятно е постигнат с багрила. Погрешно е схващането, че колкото е по-наситен и плътен, толкова маслото е по-истинско. Хубавото масло е бледожълто, като на места цветът варира.

Един от сигурните тестове е да го охладите добре – когато е качествено, става твърдо и се чупи на парчета. Нужни са му около 30 минути на стайна температура, за да се размекне. Ако 5-10 минути след като сте го извадили от хладилника може да се маже на филия, значи сте купили менте.

Забележете как маслото се нагрява в тиган. Изобилието от пяна показва твърде високо съдържание на суроватка и занижена млечна мазнина. Не използвайте този вид за готвене или печене, а само за ядене в сурово състояние.

Когато четете етикетите, не избирайте, много дълъг срок на годност. Натуралното масло без консерванти няма как да престои в хладилника месеци, без да се промени на цвят и мирис.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да разпознаем качественото масло?

  1. Георги Драмчев каза:

    Невероятно немско масло Бергендорф, направено от млечна сметана!!! 2 мин. след изваждане от хладилника много удобно се маже!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *