ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако често ви боли глава – сменете възглавницата

Главоболие, болки във врата, трупно извиване на главата встрани – това са някои от честите оплаквания на хора в зряла възраст

въюзглавница Част от тях са причинени от шипове – костни израстъци, които предизвикват болка, притискайки кръвоносни съдове и нервни окончания. Те се образуват в резултат от неправилна стойка при продължително седене, прекомерно физическо натоварване, стрес.

Мит е, че от шипове страдат само по-възрастните хора. Тези израстъци започват да се оформят след 25 години, твърдят невролозите, като оплакванията зачестяват около 50-годишна възраст.

Шиповете не се лекуват, но за да подобрите качеството си на живот, трябва да се справите с болката, която причиняват. Когато са диагностицирани във врата, много е важно да си осигурите удобна възглавница.

„Тя трябва да е висока, колкото е дълго рамото – съветва от страниците на вестник „Всичко за семейството“ д-р Илария Петкова. – Когато човек лежи на една страна, главата не трябва да е нито на ниско, нито на високо, т.е. да е така разположена, че шипът да не притиска нерви и съдове. Подходящата възглавница осигурява 50% от лечението. “ В случай че болките се обострят, се прилагат аналгетици и нестероидни противовъзпалителни средства. При световъртеж, причинен от шипове, се изписват съдоразширяващи медикаменти. Лекарствата се приемат само след консултация с лекар.

Болките във врата се повлияват положително от лечебни масажи, балнеолечение и СПА процедури, които подобряват кръвообращението и отпускат напрежението в засегнатата област.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *