Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАРВЕДИГАМА / CARVEDIGAMMA

Съдържа карведилол, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кросповидон, силициев диоксид, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители.

carveПредназначение

КАРВЕДИГАМА е медикамент за лечение на стенокардия и високо артериално налягане. Лекарството е от групата на т.н. алфа- и бета-блокери, чрез които успешно се регулира сърдечната дейност. Продуктът се препоръчва като част от поддържащата терапия при сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Таблетките КАРВЕДИГАМА се приемат по индивидуална програма, съставена от лекар в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента. Вземат се поне с половин чаша вода; при сърдечна недостатъчност приемът е препоръчителен с храна. Медикаментът се предлага на таблетки от 3.125, 6.25, 12.5 и 25 мг.

При хипертония стартовата доза е една таблетка от 12.5 мг в два последователни дни, след което дозата се удвоява. Дневната доза се приема наведнъж, в едно и също време.
Потребители в старческа възраст прилагат поддържаща терапия от 12.5 мг дневно.

При стенокардия лечението започва с по една таблетка от 12.5 мг два пъти дневно, а след два дни дозата се удвоява.

При сърдечна недостатъчност началната доза обикновено е 3.125 мг КАРВЕДИГАМА два пъти дневно в продължение на две седмици. Ако медикаментът се приема добре, дозировката може да се увеличава плавно на всеки две седмици при двукратен дневен прием. Оптималната ефективна доза се установява под лекарско наблюдение.

Максималната дневна доза за пациенти с тегло под 85 кг е 25 мг и 50 мг при тегло над 85 кг.

Възможни нежелани ефекти

При пациенти със сърдечна недостатъчност е възможно да се получат задържане на течности и отоци, диария или запек, стомашен дискомфорт, забавяне на сърдечния ритъм и зрителни смущения, влошаване на бъбречните функции и повишени стойности на кръвната захар.

Потребители с хипертония и/или стенокардия често се оплакват от главоболие, болки в стомаха и крайниците, общо неразположение и влошаване качеството на съня, отоци, променена сетивност, диария или запек, влошено зрение, затруднено уриниране и импотентност. Има данни за повишени стойности на холестерина.

В редки случаи медикаментът причинява кожни алергични реакции – сърбеж, обриви, поява или обостряне на псориазис.

Кога НЕ БИВА да се приема

КАРВЕДИГАМА не бива да се прилага на пациенти, алергични към някой от компонентите на медикамента.
Да не се взема от потребители с тежки сърдечни увреждания, бронхиална астма, при влошено кръвоснабдяване на крайниците, отклонения във функциите на черния дроб, надбъбречната жлеза, при много ниско кръвно налягане и влошени бъбречни функции.

Особено внимание и постоянен контрол са необходими при проблеми с щитовидната жлеза, при диабет, много ниски стойности на пулса, при изразен псориазис.

Лекарственият продукт не е подходящ за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде информиран за други медикаменти, които приемате или сте приемали наскоро за същия или друг здравословен проблем. Особено внимание се изисква при потребност от съвместяване с някои антибиотици, противогъбични препарати, нестероидни противовъзпалителни, хормони, антидепресанти, медикаменти при стомашни киселини, при диабет – включително инсулин, при пациенти с трансплантирани органи, за мигрена, други лекарства за високо кръвно налягане и сърдечни смущения.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки х 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *