Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-сигурното лекарство срещу емоционален стрес

Учени от Масачузетския университет в САЩ доказаха, че няма по-добро лекарство от съня за възстановяване на здравето след силен емоционален стрес. Някои специалисти дори препоръчват редовно подремване всеки ден именно с такава лечебна цел.

dreamБабините съвети – “Поспи и ще ти мине”, тук очевидно обобщават една вярна практика, отбелязват от medikforum.ru. Това вече е и научно доказано, поради което на хората, преживели емоционален стрес, настоятелно се препоръчва на първо място хубаво да се наспят. Експериментите с доброволци на възраст 18-30 години убедително показват, че след хубав сън преживяното не предизвиква остра болка и върху събитията може да се разсъждава достатъчно аналитично.

При експериментите доброволците трябвало на първо място да оценят по степенна скала емоционалното въздействие на поредица фотоси. След 12 часа на хората отново раздавали фотоси и ги канели да направят същото. В новата колекция винаги имало по няколко от старите кадри. Една от групите гледала първата серия фотоси вечер преди сън и втори път – на следващата сутрин. Втората група правела същите действия, но без сън между двете серии фотографии. Оказало се, че хората от първата група запомнят по-добре съдържанието на фотосите и при повторен оглед приемали спокойно и най-драстичните кадри, способни да причинят стрес.

Особената роля на съня се изследва не за първи път. През 2009 година изследване в голяма авиокомпания доказва, че работници и служители, които подремват половин час през деня, се справят със задълженията си много по-добре в сравнение с бодряците: те демонстрирали по-висока степен на внимание, концентрация и уравновесеност. Дори диспечерите, които дежурели по две смени една след друга, но си почивали по 30 минути, имали до 90% по-добри работни показатели от колегите си, които бодърствали през целия ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *