ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОПИРАМАТ акорд / TOPIRAMATE accord

Съдържа топирамат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, картофено нишесте, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители.

topiramat-accrd-50-mgПредназначение

ТОПИРАМАТ акорд е лекарствен продукт, прилаган при поддържаща терапия на епилепсия. Препоръчва се за предотвратяване на гърчове при деца и възрастни, самостоятелно или в комбинация с други медикаменти. Дава добър ефект при лечение на мигренозни състояния при възрастни.

Как се приема

Този медикамент се предлага в дозировки от 25, 50, 100 и 200 милиграма. Индивидуалната доза и продължителността на приема се определят от лекар, като обикновено се започва с най-малки количества. Те се увеличават плавно, докато се намери оптималният вариант за единичен прием.

Таблетките се гълтат цели, с много вода. Обилното оводняване на организма при лечение с ТОПИРАМАТ акорд е необходимо, за да се предотврати образуване на камъни в бъбреците. Приемът на медикамента е независим от храненията, желателно е таблетките да се вземат по едно и също време.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент дава някои странични ефекти, за чиято проява трябва да се следи. Съобщавано е за поява на обриви и мехурчета по кожата и лигавиците, зачервяване и дразнене на очите, натрапчиви мисли за самонараняване или суицид. Тези симптоми изискват прекратяване на приема и консултация с лекар.

Лечението с ТОПИРАМАТ може да причини увеличаване или намаляване на теглото, свързано с промяна на апетита; вялост и сънливост, лесна умора, световъртеж и влошена координация на движенията. При някои пациенти има данни за изтръпване на крайниците.

Чести са оплакванията от стомашен дискомфорт, спазми и диария или запек, повдигане. В някои случаи се наблюдават промени в зрението и слуха, запушен нос или хрема, често уриниране, понякога придружено с болки, неволево треперене или движения на крайниците. Регистрирани са оплаквания от болки в гърдите, затруднено дишане, мускулни спазми, мускулни и ставни болки. В редки случаи се съобщава за кръвоизливи, включително кървене от венците, промени в кръвната картина и контролните стойности на урината, поява на бъбречни камъни, припадъци. Сред описаните реакции са разстройство на съня, халюцинации, отоци, калциране на кожата, отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТОПИРАМАТ акорд не се препоръчва, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките.

Не е подходящ за пациенти със заболявания на кръвта, бъбреците или черния дроб.

Не прилагайте този медикамент при пациенти с глаукома или други сериозни заболявания на зрителния апарат.

Не вземайте, ако сте на диета с много мазнини (кетогенна).

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Лекарството може да причини замайване или лоша координация на движенията, поради което при лечение с него не следва да се шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с лекар, ако сте на постоянна терапия за друго заболяване или приемате противозачатъчни – преди да започнете лечение с ТОПИРАМАТ. Медикаментът взаимодейства с широк спектър продукти, като усилва или редуцира ефекта от тях и сам се повлиява. Лекуващият трябва да състави най-подходящата за вас ефективна лекарствена схема.

Предупреждението се отнася за лекарства, стимулиращи работата на мозъка и мускулите или успокоителни, орални контрацептиви, други антиепилептични, литий, рисперидон, метморфин, амитриптилин, дилтиазем, венлафаксин и други.

______

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *