Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет причини да се откажем от самолетен полет

Има здравословни проблеми – проявени или латентни, заради които можем да се окажем изложени на смъртна опасност при самолетен полет.

samolet-lineiiki-GЗа някои от тези проблеми хората не подозират, отбелязват от kp.ru. В други случаи нарушението на здравето е известно, но рискуваме или не си даваме сметка как може да ни се отрази подобно пътуване. Най-често кризисни ситуации или смъртни случаи има с пътници, които страдат от сърдечно-съдови заболявания или тежка хипертония. По принцип хроничните заболявания обикновено се обострят при полет и развръзката е непредвидима.

* В риск са хората със сърдечно-съдови заболявания, от аритмия до вегетативно-съдова дистония. Самолетните полети са опасни също за астматиците и за хората с пристъпи на задух.

* Много често някъде в тялото ни дреме тромб; ние живеем, без да подозираме за съществуването му, но пътуването със самолет – промяна на налягане, на климатични пояси – може да откъсне тромба и той да започне да пътува по кръвоносните ни съдове. И когато стигне до белите дробове или сърцето, да ни убие. Специално внимание заслужават пътниците с варикоза: продължителният престой в седнало положение при дълъг полет налива краката им с олово, появяват се отоци. При рязко ставане хипотетичен тромб може да тръгне по вените и да попадне в белите дробове. На такъв човек не може да се помогне.

* При аневризма на аортата участък от кръвоносния съд се разтяга и изтънява. Такова уязвимо място при полет е подложено на сериозно натоварване и може да се спука.

* Риск създава и кардиомиопатията. Това е разширение и изменение на сърдечния мускул – случва се често при спортисти, подложени на големи натоварвания. Синдромът е познат и при запалени бодибилдъри, които самодейно се натоварват без всякаква мярка. При спортистите често има медицински прегледи и нещата са под контрол. При самодейците подобно състояние може да остане неразкрито и при самолетен полет сърцето на такъв човек буквално да се пръсне.

* Едно на ум следва да имат и хората, които приемат редовно стероиди или хормонални препарати. Ако сте сред тях и ви предстои пътуване със самолет, непременно преди него посетете лекар и проверете състоянието на сърдечно-съдовата си система. Лекарската консултация трябва да ви покаже дали нямате някакви промени , заради които полетът ви да се окаже последно пътуване в живота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *