Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 природни средства, които помагат при болки в гърлото

Ябълков оцет

При болки в гърлото, особено при преглъщане, правете гаргара с ябълков оцет няколко пъти дневно. Като допълнение той изчиства и зъбната плака.

Пчелен мед

Той е незаменим при раздразнено гърло, защото чудесно допълва назначеното лечение, но може да се използва и самостоятелно. Лесно може да замените бучката захар с лъжичка мед за подслаждане на чая или млякото. Медът е подходящ и за гаргара – разтворете 2 с.л. в една чаша гореща вода. Когато водата стане хладка, можете да изплаквате гърлото с нея няколко пъти през деня.

Салвия
Салвия

Салвия

Това растение има противовъзпалителни и антисептични свойства. Използва се за гаргара от 3 до 5 пъти дневно. Салвията не се препоръчва при епилепсия и онкологично заболяване.

Лимон

Истински еликсир за гласа! Лимонът има антисептични свойства, стимулира естествената защита на организма и производството на бели кръвни телца. Гаргарата с лимонов сок е много благоприятна за гласа.

Мащерка

Тя е особено полезна в случай на дразнеща кашлица и възпалено гърло. Пийте не повече от три отвари дневно и не продължавайте лечението с мащерка повече от три последователни седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *