Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синтетичните химикали са причина за наднорменото тегло?

Възможно ли е да имате проблеми да отслабнете, въпреки че тренирате редовно и ядете здравословна храна? 

Може би пластмасите в ежедневието ви са виновни за допълнителното тегло. Едно изследване разкрива, че синтетичните химикали в пластмасата могат да попречат на нормалното развитие на клетките в тялото. Тези химикали са били класифицирани като ендокринни разрушители и специфични видове, известни като обесогени (оbesogens). Свързват се с повишена телесна мазнина и чернодробна стеатоза, което допълнително води до увеличаване на теглото.

Ендокринната система на организма секретира хормони към клетките, органите и жлезите, с което регулира всичко – от настроението на сексуалната функция до растежа и обмяната на веществата.  Обесогените имитират някои хормони и тези измамници имат способността да създават мастните клетки или да добавят  мазнини към съществуващите мастни клетки. Как тези химикали навлизат в тялото ни? Те могат да бъдат намерени в пластмасовите контейнери и опаковки, в които се съхранява храната, както и в храната, когато пресните зеленчуци се наторяват с химически пестициди. От такива наторявания тези химикали попадат и във водата и замърсяват почвата. Освен това изследванията показват, че докосването на нехранителни продукти, които съдържат фталати и пластификатори, включително щорите или дограмата от PVC (поливинил хлорид) може да въведе обесогени в тялото ни.

Връзката на синтетичните химикали със затлъстяването не спира дотук. Вече десет години се правят изследвания, които потвърждават наличието на синтетични химични вещества, маскирани като хранителни съставки. Например мононатриев глутамат стимулира освобождаването на хормони в тялото и резултатите показват екстремни затлъстявания и проблеми с половото размножаване. Изследователите разкриват, че когато учените, изучаващи диабет, се нуждаят от затлъстели лабораторни плъхове, те ги инжектират с мононатриев глутамат малко след като се родят.

Синтетичните химикали, използвани в изкуствените подсладители (препоръчвани като диетични заместители на захарта) също могат да увреждат хормоните в тялото ни и да допринасят за надебеляване. В едно проучване са осемдесет хиляди жени в продължение на шест години. Жените, които използват изкуствени подсладители, са станали по-дебели, отколкото жените, които избягват тези продукти.

 

 

Кои витамини ви дават енергия и помощ при отслабването?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *