ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези билки имат невероятен ефект при проблеми с кожата

Тези три билки са ефикасни при проблеми с кожата, защото облекчават симптомите и могат да унищожат дори причинителите на инфекции

Билката ехинацея е един от най-разпространените природни антибиотици, препоръчвани от народната и признати от традиционната медицина в последните години. Известно е, че растението, дошло в Европа след откриването на Америка, помага за укрепване на имунната система. bilkiЗа тази цел се приема вътрешно, като чай или във вид на хапчета или тинктури. При външно приложение под формата на лосион, ехинацеята успешно се справя с кожни проблеми и възпаления. Билката има невероятен ефект за активизиране на белите кръвни телца – лимфоцитите и ликвидиране на огнищата на възпаление. Ехинацеята може да се използва за успешно за лечение на различни кожни инфекции, пъпки и циреи, причинени от патогенни микроорганизми.

Оранжевите цветове на билката невен са използвани в продължение на векове – от древна Гърция, та чак до наши дни, за лечение на изгаряния, натъртвания, порязвания, повърхностни инфекции и кожни раздразнения. Многобройни съвременни дерматологични проучвания доказват удивителните лечебни свойства на тази билка. Цветът от невен се използва и днес, като ефикасно средство за първа помощ при екстремни полеви условия. Ускореното заздравяване на рани и язви се приписва на ефекта от увеличения приток на кръв към засегнатата област на кожата, пише изданието HEALT. Мехлем и бани с невен отстраняват проблеми по кожата, като гъбички, рани от изгаряне, нежелана пигментация (старчески петна), акне и други.

Растението хидрастис (Goldenseal) е също цвете, на чиито антисептични свойства са разчитали североамериканските индианци,за лечение на бактериални инфекции. Билката е доказано ефективна срещу редица патогенни бактерии. Тя е естествен и много мощен антибиотик с антимикотичен и противопаразитни ефект. Фитотерапевти и народни лечители използват хидрастис за лечение на чернодробни заболявания, рак, вагинални инфекции, а също незарастващи язви, младежки пъпки (акне) и други кожни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *