ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хляб, от който не се напълнява

Елементарно правило за отслабващите е да се откажат от хляба. За доста хора обаче това е истинско мъчение! Специалистите твърдят, че всъщност има начин да похапваш хляб, без да трупаш килограми.

breadВъпросът е да избереш правилния хляб, коментират от kp.ru. Компонентите на някои видове хляб дават вариант за нискокалорично и в същото време – здравословно хранене. Ето кои са тези тестени изкушения:

Хляб с ленено брашно. Звучи странно, но с ленено брашно се получава необикновено вкусен хляб. Съдържа калий, селен и манган, ненаситени мастни киселини, фибри и фитоестрогени, които съдействат за редукция на теглото.

Ръжен хляб. Има 20% по-малко калории и 4 пъти повече фибри от обикновения бял хляб. Този продукт като метла изчиства токсините от организма.

Овесен хляб. Източник на т.н. бавни въглехидрати, които създават задълго усещането за ситост.

Пълнозърнеста содена пита. Има много минерали и витамини. Съдейства за намаляване нивото на холестерина и кръвната захар; съдържа много по-малко калории от пшеничния хляб от бяло брашно.

Безглутенов хляб. Акцентът при него е върху царевичното и оризовото брашно, които не съдържат глутен. Най-добрият вариант е да се използва брашно от кафяв ориз. Според диетолозите този вариант на насъщния е категорично здравословен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *