Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напитка против болки в ставите – златно мляко!

Куркумата има противовъзпалителни лекарствени свойства и тази напитка е много подходяща за тези, които имат болки в ставите и е отлично средство за всеки тип възпаление. 

Рецептата за болки в ставите е много проста. Просто трябва да се подготви паста направена от куркума и вода и да се държи в хладилника. След това всеки ден си приготвяте напитка чрез нагряване на чаша мляко, добавяне на пастата от куркума, разбърква се с някакъв подсладител, добавя се масло от сладък бадем за смазване на ставите, а също и за по-добро усвояване на мастноразтворимите съставки и, ако искате, можете да поръсите с щипка канела. Това е вашата напитка – само загрявате млякото и бъркате. Ако добавите мед за подслаждане, има страхотен вкус! Не можете да усетите горчивината на куркумата, защото не трябва да се слага много от нея. Дъхът на канела я прави почти толкова добра, колкото едно парче от торта в течна форма. Ако искате да опитате тази напитка, ние ви препоръчваме да започнете с малко количество от куркума и след това да го увеличавате, докато достигнете изискванията на вашия вкус. Същото важи и за подсладителя – слагайте според вашия вкус.

Как се прави пастата с куркума:

  • 120 мл вода, за предпочитане минерална вода;
  • Четвърт чаша куркума на прах – около 60 грама;
  • Сложете водата и куркумата в малка тенджера и варете в продължение на около 5 минути, като се разбърква с дървена лъжица. Бъдете внимателни, тъй като куркумата прави петна! Сместа е готова, когато се сгъсти. Изсипете я в стъклен буркан, затворете с неметален капак и поставете в хладилника.

Как се прави златното мляко?

  • 240 мл мляко (можете да използвате краве мляко, козе мляко или някакво растително – соево или оризово, ако сте вегани;
  • около 1 чаена лъжичка от пастата с куркума;
  • 1 чаена лъжичка подсладител (мед, кленов сироп, сироп от агаве или стевия), по ваш вкус;
  • половин чаена лъжичка бадемово масло от сладки бадеми или друго студено пресовано масло, например ленено, тиквено или конопено;
  • 1 щипка канела на прах, по желание.

За разбъркването – казахме по-горе. Тази напитка – златно мляко трябва да се пие в продължение на най-малко 40 дни, но ако ви харесва можете да продължите и след това, защото няма да ви навреди.

 

Супер напитка, заместваща едно следобедно хранене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Напитка против болки в ставите – златно мляко!

  1. Люба каза:

    става да. и домашните рецепти за сподходящи при болки в ставите. но също така аз допълнително приемам и колегн и хиалуронава киселина. докторът ме посъветва да го правя. близо от две месеца я приемам и се чувствам много по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *