Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три спасителни стъпки при сърдечен пристъп

В 9 от 10 случая хората умират от инфаркт, ако не получат помощ в първите минути от събитието. Бедата се разпознава по това, че сърцето започва да бие учестено или “пърха”: ту утихва, ту силно се блъска в гърдите.

cardioКакво трябва да се направи, ако наблизо няма нито лекар, нито лекарства?

1. Опитайте се да мобилизирате силите си и да мислите разумно въпреки страха и усещането, че ситуацията е гранична. Възможно е да усещате също тежест и болка в лявата част на гръдния кош, описват от kp.ru. Независимо от всичко направете усилие да си поемете дълбоко въздух – това е първата стъпка.

2. Веднага след това започнете да кашляте. Ще ви е трудно да дишате и да кашляте, но от това зависи животът ви. Ако не го направите е възможно да изгубите съзнание. Всеки път преди да кашляте поемайте въздух колкото може по-дълбоко. Кашлицата на издишване трябва да е силна, като че се опитвате да изхвърлите нещо мокро от гърдите си. Повтаряйте тези действия многократно.

3. Правете дихателните упражнения едно след друго на всеки няколко секунди. Така сърцето и дробовете ви ще се наситят с кислород и сърдечният ритъм може да се възстанови. Междувременно трябва да се потърси спешен медицински екип. Вдишванията и кашлицата ще насърчат пулсиращите движения на сърдечния мускул и ще активират циркулацията на кръвта.
Това елементарно действие може да ви поддържа, докато пристигне спешна помощ. Кардиолозите смятат, че ако всеки информиран сподели рецептата с 10 души, може да бъде спасен най-малко един човешки живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *