ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако съм сериозно затлъстял и с наднормено тегло, мога ли да спортувам?

Въпреки че чуваме истории за невероятни подвизи, извършени от 80-90-годишни хора, които спечелили маратон в Лондон или преплували 16 км наведнъж, повечето от нас биха били доволни и само от това да влязат във форма и да поотслабнат. Определянето на собственото ви ниво на натоварване е най-важно – и тук, както и навсякъде, се изисква здрав разум.

zatlustiavane trenirane

Ако сте сериозно затлъстели или с над­нормено тегло, трябва да се посъветвате с ле­каря си, преди да се впуснете в каквито и да било интензивни упражнения. А ако се чув­ствате замаяни, немощни, гади ви се или се задъхвате, или ако паднете или получите травма на мускул или става, е необходимо незабавно да спрете. Винаги започвайте бав­но и постепенно, стигайте до някакво удоб­но за вас темпо, а после спирайте плавно.

Има два типа тренировки – аеробни и изометрични. Аеробните занимания ускоря­ват пулса, стимулират кръвообращението и включват дейности като плуване, ходене пеша и каране на колело. С подобряване на физическата форма могат да се прибавят те­нис, гребане или бадминтон. От друга стра­на, изометричните тренировки, например програмите за заякване или вдигането на те­жести, предизвикват напрежение в мускули­те без движение на ставите и укрепват опре­делени части от тялото, но не носят момен­тална полза за сърцето и кръвообращението.

Британската кардиологична фондация твърди, че хората, които вече страдат от сър­дечносъдово заболяване или хипертония, трябва да избягват изометричните занима­ния, тъй като те повишават кръвното наля­гане и подлагат сърцето на стрес. Но органи­зацията все пак признава, че тренировките за заякване могат да предотвратят загубата на мускулна маса, което се случва в процеса на стареене, и са в състояние да спрат влоша­ването на метаболизма, с което се свързва отпускането с годините. При жените силови­те упражнения могат също да повишат плът­ността на костите и да спрат остеопорозата, което косвено е полезно за сърцето, тъй като се поддържа нивото на активност.

 

 

Затлъстяването може да се дължи на проблем с психиката

 

 

За бързо и трайно отслабване – РЕДУКТА фигура фит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *