Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да поддържате коленете си здрави?

Дали коленете трябва да скърцат, болят и се стягат с напредване на възрастта? Не е задължително! 

С редовни грижи и внимание можете да поддържате коленете си здрави. Ето някои насоки, които ще ви помогнат.

  1. Здравето на коленете ви ще се подобри драстично, ако отслабнете. Допълнителното тегло, което носите, трябва да се поеме от коленете. Цялото това налягане постоянно разгражда хрущяла на коляното, което води до остеоартрит.
  2. Голяма полза има за коленете всяко изкачване и слизане по стълби. Правилният начин да се катерите по стълбите е да поставите вашия крак върху повърхността на стъпалата и да огъвате коленете си, а не да ги държите изправени.
  3. Коленете ви са благодарни за меките повърхности. Ходенето по калдъръмени пътеки и дори мека трева е много полезно за коленете. Твърдите бетонни и асфалтови повърхности са лоши амортисьори и могат да натоварят коленете.
  4. Коленете ви са щастливи, когато се навеждате напред в клек. Но не ги свивайте повече от 90 градуса, защото резултатът може да бъде катастрофален! Присвийте ги леко, за да не си причините разкъсване или разтягане.
  5. Коленете ви се нуждаят от подкрепа от бедрото и вътрешните мускули на бедрата. Ако мускулите там са слаби, налягането при ходене пада на коленете и ви причинява болка. Така че, правете упражнения, които укрепват мускулите на бедрото.
  6. Коленете ви не се нуждаят от агресивно неблагодарна сесия упражнения. Дейностите с ниско въздействие са идеални за вашите стави – йога, ходене, колоездене и плуване. Всички те подобряват кръвообращението, изграждат издръжливост и подобряват гъвкавостта без да ги натоварват прекомерно.
  7. Здравето на коленете ви зависи от избора на обувки. Ако обувките разпределят неравномерно телесното ви тегло, резултатът е допълнително напрежение върху коленете ви. И ако имате плоски арки (дюстабан), грешният вид обувки може да повлияе на вашата крачка и да утежни проблемите с колената значително. Една уютна и удобна обувка, която носите с лекота, ще бъде приятел и на коляното ви.

 

 

Как да ексфолирате коленете си естествено?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *