ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маслиновите листа са лечебни!

Маслиновите листа съдържат много фенолни вещества, най-важните от които олеуропеин и хидрокситирозол.

Маслиново дърво

Човек може лесно да научи за богатството на микронутриентни, минерали и витамини в маслиновите листа, което ги прави ценни за храненето ни. Те имат уникален, леко горчив вкус. Предлагат се в различни форми – изсушени, на прах, пакетчета чай и тинктури. Ето как да ги вземате:

  • Пакетиран чай – поставете за няколко минути във вряща вода и пийте 1-2 пъти на ден (може също да се пие като чай с лед);
  • Сушени листа – използват се 2-3 грама (около една чаена лъжичка) смачкани листа на чаша, поставени във вряща вода и се пие 1-2 чаши на ден;
  • Тинктура 1-3 капки на ден във вода;
  • Като хранителна добавка във вид на капсули – следвайте указанията към продукта.

Ползите от консумацията на маслинови листа са следните:

1. Увеличаване на имунната система. Това е основното предимство, от консумацията на сок или чай от маслинови листа. Помага срещу вируси като димни, херпес, гъбички, бактерии (11 вида).

2. Антиоксидантно действие. Инхибира окисляването на лошия холестерол и  намалява опасността от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

3. Антихипертензивно действие. Още през 1950 година е имало клинични данни за използването на маслинови листа при лечението на хипертония, чрез тяхното съдоразширяващо действие.

4. Инхибиране тромбоцитите в кръвта. Това качество превръща маслиновите листа в мощно оръжие срещу сърдечно-съдови атаки и помага да се избегнат фатални последици.

5. Предотвратява симптомите на хронична умора. Много пациенти, а и здрави хора се споделяли, че консумацията на маслинови листа им действа тонизиращо. Има също така много доклади за бързо възстановяване от хронична умора с честото и систематично използване на маслинови листа.

В заключение – маслиновите листа са важен инструмент за модерния и забързан индивид, за да подобри здравето си и да се радва на дълголетие.

 

 

Вкусно и полезно ястие с маслини в арабски сос

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *