ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо японците не са дебели?

Не само че много рядко ще срещнете дебел японец или японка, но те живеят по-дълго като цяло.

Вижте каква е японската рецепта за живеене до дълбока старост без излишни килограми и тлъстини.

1. Японците се наслаждават на домашно приготвени ястия всеки ден. Традиционната храна се състои от риба на скара, една купа ориз, варени зеленчуци, нарязани плодове за десерт и зелен чай. При това ежедневно консумиране на омега-3 мастни киселини става ясно защо те живеят дълъг и здравословен живот.

2. Акцентът на японската кухня е да се използва това, което е свежо и в сезона. Японските супермаркети са катедрали на свежест. Храната е не само с дата, но японските жени купуват риба, месо, зеленчуци или приготвени ястия, които са опаковани в същия ден и дори в рамките на половин час.

3. На няколко пъти през деня японците ядат малки порции храна. Още от детството си те се учат да се хранят бавно, наслаждавайки се на всяка хапка. А храната се сервира на плочи най-малко една трета от размера на нашите чинии.

4. Японската кухня включва много варени храни. Повечето от готвенето се извършва в горната част на печката, като се използва комбинация от техники, като например: пара, печене на грил тиган, запържване леко, бавно къкрене на ястието. Японският готвач използва здравословни за сърцето мазнини и прясно приготвени зеленчукови бульони от сезонните.

5. Японците ядат ориз вместо хляб на всяко хранене. Това е важна разлика между начина на хранене в Изтока и Запада. Консумацията на рафинирано пшенично брашно е основна причина за затлъстяване в Европа и Америка.

6. В Япония закуската се счита за най-важното и най-голямото хранене за деня. Тя може да се състои от зелен чай, ориз на пара, мисо супа с тофу и лук, малки листа нори водорасли, яйце на омлет или парче риба.

7. Сладки десерти се консумират много малко в Япония и в много по-малки порции. Не че не харесват шоколади, сладкиши, бисквити, сладоледи и торти, но не прекаляват с тях.

8. Ежедневието на японците е изпълнено с движение, поради което те са с много добро здраве и в отлична форма. Те са създали добра среда за каране на колело из града, разходки, туризъм и като цяло са много активни през свободното си време.

 

Това са 8-те най-важни тайни за отслабване!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *