Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още една причина да имате лоши зъби!

Медици от САЩ обявиха, че хората, които страдат от  стомашни киселини, често имат и стоматологични проблеми. При тях под въздействието на киселините зъбният емайл постепенно се разрушава.

zubУстановено е, че има връзка между киселините и пълното или частично разрушаване на зъбния емайл, подчертават от medikforum.ru. Пациентите с гастроезофагеален рефлукс на практика съставляват аномална група по отношение на денталното здраве: при тях пораженията върху зъбния емайл са масови, докато при пациенти без споменатия здравословен проблем няма масови отклонения в състоянието на зъбите.

Учените не спестяват тревогата си, че рефлуксът се превръща в изключително широко разпространен проблем. В развитите страни до половината от населението има симптомите на повишена киселинност. Само в САЩ това болестно състояние тормози 15 милиона души. Логична е хипотезата, че също толкова хора имат болестни проблеми и със зъбите.

Експерти припомнят, че гастроезофагеалният рефлукс се развива у пушачи и хора с вредни хранителни навици: преяждане, хранене непосредствено преди нощния сън. Много често киселините започват да ви мъчат, след като похапнете шоколад, цитруси, след кафе, силен чай, алкохол, след мазни ястия.

Да не забравяме, че болните зъби влияят зле на организма и провокират сърдечни заболявания и отслабване на имунната система. “Невинните” киселини, които лекомислено укротяваме с лъжичка сода или хапче, без да променим стила си на хранене и живот – тези киселини могат да имат опасни последици за здравето. В този смисъл увреденият зъбен емайл е само етап в по-сериозното ни разболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *