ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДОЛОРЕН / DOLOREN

Съдържа ибупрофен, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, поливинил пиролидон, царевично нишесте, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители

Doloren_400_06_2013_boxПредназначение

ДОЛОРЕН е нестероидно противовъзпалително лекарствено средство. Има болкоуспокояващо действие, блокира възпалителните процеси и нормализира температурата. Препоръчва се при болестни състояния от различен вид – невралгии, страдания на мускули и стави, болезнен цикъл, зъбобол. Медикаментът е добър при простудни и вирусни заболявания, овладява острите състояния успешно.

Как се приема

ДОЛОРЕН е медикамент, предназначен за краткотрайно приложение. Препоръчва се при деца над 12 години и възрастни, като дозировката е определена от лекар в зависимост от естеството на здравословния проблем. Желателно е във всеки конкретен случай да се прилага минималната ефективно действаща доза. Препоръчва се дневен лимит на продукта до 1200 мг, разпределени на равни интервали от 4 до 6 часа. ДОЛОРЕН действа успешно при трикратен дневен прием, като единичната доза е 200 до 400 мг.

Деца, пациенти в старческа възраст, потребители с бъбречни или чернодробни проблеми следва да вземат лекарството в минимална доза за много кратко време.

Възможни нежелани ефекти

ДОЛОРЕН може да причини влошаване на общото здравословно състояние при предозиране или продължителна употреба. Наблюдавани са случаи на гадене и повръщане, световъртеж, дезориентация, гърчове до изпадане в кома. Съобщено е за стомашни кръвоизливи. При всеки от изброените симптоми или други необичайни прояви приемът на медикамента се прекратява и незабавно се търси лекарска консултация.

Тъй като основната съставка на продукта е ибупрофен, могат да се очакват сърдечни усложнения – включително инфаркт, както и инсулти, сърдечна недостатъчност и хипертонични кризи, тежки отоци. За да бъдат предотвратени подобни ефекти, приемът следва да се ограничи количествено и във времето.

При някои пациенти приемът на ДОЛОРЕН причинява алергични реакции – кожни обриви, сърбеж, зачервяване и поява на мехури, сълзене на очите, кашлица и задух. Нерядко продуктът провокира вътрешни кръвоизливи; сигнали от рода на повръщане на кръв, кръв или оцветяване в черно на изпражненията се квалифицират като тревожни – при констатирането им незабавно потърсете лекар.

Обичайните странични ефекти са свързани с отклонения във функционирането на стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, киселини и болки, диария, вагинално кървене, задух и главоболие, световъртеж, загуба на координация.
При по-продължително лечение с медикамента е възможно влошаване на зрението и слуха, халюцинации, депресивни състояния, промени в кръвните показатели, свидетелстващи за проблеми с бъбреците, черния дроб или панкреаса.

Както описаните симптоми, така и други, които могат да бъдат свързани с приема на този продукт, изискват консултация с лекар. Не предприемайте самолечение с ДОЛОРЕН!

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва на деца под 12-годишна възраст.

ДОЛОРЕН не е подходящ при алергични реакции към някоя от лекарствените съставки.

Не предприемайте лечение с ДОЛОРЕН в последните три месеца от бременността. Не е желателна употребата на продукта от кърмачки.

Медикаментът не е подходящ в случаи на тежки сърдечни страдания, чернодробни и бъбречни заболявания в напреднал стадий, при наскоро прекарани заболявания с кръвоизливи, включително инсулт.

ДОЛОРЕН може да бъде препоръчан от лекар на кърмачки и бременни в първите 6 месеца от бременността, но само ако необходимостта от приема превишава риска от негативни странични ефекти.

Не е желателен прием при тежко обезводняване или наскоро понесена операция.

Взаимодействие с други медикаменти

Продуктът влиза във взаимодействие с множество лекарства, поради което лекуващият следва да съобрази приема му чрез индивидуална схема или замяна на медикаменти. Особено внимание изисква паралелният прием с противосъсирващи продукти; комбинирането с аспирин е допустимо само при дози от ацетилсалициловата киселина под 75 мг дневно.

Специално внимание или недопускане изисква комбинирането с продукти за лечение на ракови и автоимунни заболявания, сърдечни страдания, за контрол на епилепсия, диуретици, бета-блокери, рецепторни антагонисти, статини, антибактериални продукти, антидепресанти, медикаменти при трансплантации и за ХИВ-позитивни.

Неподходящо е съчетаването с някои медикаменти за подагра, антибиотици и продукти при диабет.

________

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 12 таблетки х 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *