ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С Вивалди фигурата става все по-стройна

Американски треньори по фитнес казват, че спортуващите по-бързо стават стройни и се разхубавяват, ако в залата звучи класика

вивалди

Те забелязали, че аеробиката бързо отегчава, ако е под звуците на еднообразна музика. А под съпровод на Вивалди доброволците в експеримент въртели педалите половин час повече, отколкото при поп музика.

Музиката повишава и ефективността на козметичните процедури в салоните за красота.

Мусоргски пъди стреса.

Човек слуша музиката интуитивно, без да се замисля, че му помага. Просто усеща, че от едно произведение му става хубаво, стимулиран е, а от друго го боли глава или се изнервя.

За хронична умора се препоръчва Брамс – трета и четвърта симфония и „Унгарски танци“.

Срещу стрес- „Картини от една изложба“ на Мусоргски действат умиротворяващо.

От раздразнителност и невроза спасява творчеството на Чайковски – „Славянски марш“, увертюрата „Ромео и Жулиета“, симфониите и балетите. При мигрена японски лекари препоръчват „Пролетна песен“ на Менделсон, „Хумореска“ на Дворжак, „Един американец в Париж“ на Гершуин.

За нормализиране на съня – прочутата сюита на Едвард Григ „Пер Гинт“. Преди лягане може да послушате и „Песен без думи“ на Менделсон, а за да стабилизирате кръвното и сърдечната дейност – „Сватбен марш“. Смята се, че бароковата музика стимулира алфа-вълните на главния мозък, свързани с усещане за спокойствие. За добро настроение и срещу депресия се препоръчват джаз, блус, соул и малко реге.

Основно правило: музиката не бива да е твърде бърза и силна, но трябва да е мелодична. Иначе в организма се отделя адреналин.

Холандски учени засели три ниви с едно и също растение. Едната озвучавали с рок музика, втората с класическа, а третата с фолклорна. На първата нива част от семената не поникнали. На втората и третата посевите се развивали нормално. От това учените заключават, че силната рок музика убива клетките.

Правени са експерименти и в птицеферма. На кокошките пускали хардрок. Те станали тревожни, започнали да тръскат гребените си, да се движат хаотично и изпопадали с потръпващи крака. Очевидно страдали. Човешкото ухо може да се справи с шум до 85 децибела (в дискотеките той стига до 120). Без да навредят на слуха си, хората може да останат в шумните заведения до 5 минути, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *